dilluns, 15 de setembre del 2014

Gran estrena!

Gegant del General Moragues 
El passat dimecres 10 de setembre, va tenir lloc l'estrena del nou membre dels gegants del Tros Solsona, el gegant del General Moragues, que esperem que tingui una llarga vida. 


Aquest gegant l'ha construït el Pau Reig i com a curiositat es el mes alt de la colla. 
L'acte va començar amb una cercavila des de l'ajuntament a la plaça de la Catedral on hi tingué lloc la inauguració i  els actes commemoratius de la diada del Tricentenari a Solsona.



El gegant va vestit amb la mateixa indumentària que els generals de batalla de 1714, amb casaca, camisa i mocador exemptuant el barret de tres puntes, ja que el cap està modelat a semblança del bust que hi ha en homenatge al General Moragues a Sant Hilari Sacalm, Sort i Barcelona. En una mà hi porta un fusell, símbol de la lluita armada, i en l'altra un pergamí simbolitzant el Pacte dels vigatans, del qual Moragues en va ser un signant.
Després d'una petita cercavila amb el gegant, la presentació tingué lloc a la Plaça de la Catedral dins l'acte institucional organitzat per Òmnium cultural, ANC, ajuntament de Solsona i Consell comarcal del Solsonès davant d'un nombrós públic, on es va fer una ressenya de la vida d'aquest heroi i posteriorment els pertinents agraïments.
Moltes gràcies a ANC i a tota la gent que ha donat suport a la construcció d'aquest gegant tan especial per nosaltres! 
Ens veiem el 27 de setembre a Can Joval!