dilluns, 9 d’abril del 2012

Nous gegantons modernistes

Tots els alumnes del curs treballant 
Aquesta última setmana Santa els geganters del Tros vam anar cinc dies a un curset de cartró pedra al Taller Ventura&Hosta de Navata (Alt Empordà) conjuntament amb l'Albert de Sitges i l'Osvaldo de Maó (Menorca). Ens ho vam passar molt bé perquè en vam aprendre molt i el David Ventura i la Neus Hosta ens van ensenyar moltes tècniques per construir gegants, cap grossos... Nosaltres vam fer dos gegantons, uns gegantons modernistes, els quals es diuen Marcel i Elisenda. Aquests gegantons representen els fills dels gegants Joves del Tros. De moment només tenim fet el bust, els braços i les mans i ens falta el cavallet de fusta i el vestit, quan els tinguem enllestits posarem una foto al nostre blog (gegantsdeltros.blogspot.com).

La gegantona Elisenda
El gegantó Marcel
El primer dia vam fer el motlle de fang, el següent dia vam acabar d'afinar el motlle de fang i vam fer el motlle negatiu amb guix amb dues parts, en el nostre cas el davant i el darrere. Un cop sec vam treure el fang del motlle negatiu i el vam omplir de cartró pedra i cola, apretant perquè quedessin totes les formes del motlle, quan es va assecar vam treure el cartró del motlle i vam enganxar les dues part també amb cartró pedra. Llavors amb la cola i la pasta blanca els vam anar afinant perquè no quedés rugós i finalment els vam pintar.
Foto final de Grup amb els element elaborats del curs
Ha estat una experiència molt divertida i esperem que us agradin els nostres nous gegantons modernistes! 

Atentament, Geganters i Gegants del Tros de Solsona.








1 comentari:

  1. Aquests gegants seran espectaculars quant estiguin acabats.
    Per cert, fent un estudi de la trajectòria dels gegants i els geganters del Tros, hem preguntava si no hi ha una força influencia d’un dels geganters mes importants del mon, doncs aquests dos últims gegants del Tros hem recorden a dues de les seves últimes obres.

    ResponElimina